אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חרם חברתי בבית הספר, חרם חברתי על הילד שלך, איך להתמודד עם ילד שעשו עליו חרם? התמודדות עם חרם חברתי, איך לעזור לילד שעושים עליו חרם? איך לעזור לילד מנודה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חינוך ילדים, לחנך ילדים, בעיות בגידול ילדים, בעיות אצל ילדים, ייעוץ חינוכי, ילדים מתבגרים, כיצד לגדל ילדים, אימון לביטחון עצמי לילדים, חינוך נכון לילד, ocd ילדים, ספרי ילדים לגיל הרך, יחס הורי לילדים, שכחה אצל ילדים, ייעוץ לחינוך ילדים מתבגרים, מטפל אישי, להגיד לא לילדים, איבחון הפרעות קשב, איך עוזרים לילד לא לפחד, פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית אצל ילדים, היפראקטיביות אצל ילדים, התמודדות עם ילד שלא רוצה ללמוד, מה עושות תחושות אשמה לילדים, ילדים ביקורת עצמית, הפרעה נפשית אצל ילדים, פחד אצל ילדים, איך ילד עם הפרעות קשב וריכוז צריך ללמוד, הורים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז, חינוך תינוקות, אינטליגנציה רגשית אצל ילדים, אימון אישי חינוך ילדים, דימוי עצמי נמוך אצל ילדים, כסיסת ציפורניים אצל ילדים, דימוי עצמי של ילדים, ילד אוהב למרוד עם הפרעות קשב וריכוז, יחסים הורים וחברים של הילדים, אדישות ביישנות ילדים עם ADHD, איך מציבים גבולות לילדים מתבגרים, הרטבת לילה אצל ילדים, טיפול בהרטבת לילה אצל ילדים, התפתחות רגשית אצל ילדים, איך מגלים דיכאון בילדים, מאמן קואצר לילד עם הפרעות קשב,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
חרם חברתי בבית הספר, חרם חברתי על הילד שלך, איך להתמודד עם ילד שעשו עליו חרם? התמודדות עם חרם חברתי, איך לעזור לילד שעושים עליו חרם? איך לעזור לילד מנודה חברתית? איך לטפל בילד מוחרם חברתית? איך לעזור לילד שאין לו חברים?
איך להתמודד עם ילד שעושים עליו חרם בבית הספר?

כאשר הורים מגלים כי הילד שלהם נתון לחרם חברתי בבית הספר, הם לרוב נבהלים ומחפשים דרכים לטפל בסיטואציה. אך ישנם דברים שצריך לעשות, ויש דברים שצריך להימנע מהם, שכן ההתנהלות הנכונה היא קריטית להצלחת ההתמודדות עם החרם.

למה לא כדאי לשדר לחץ לילד כאשר עושים עליו חרם?

הסיבה המרכזית לכך שהורים לא צריכים לשדר לחץ או פחד לילד, היא שההורה עשוי להעביר לילד תחושת בהלה ומתח שהופכים את החרם לבעיה הרבה יותר גדולה ממה שהיא באמת. ילדים עשויים ללמוד מההורים שהם אמורים להרגיש פגועים ומפוחדים כאשר עושים להם חרם. אך בפועל, אם הילד יפנים שהחרם הוא לא סוף העולם, הוא יוכל להתמודד עם הסיטואציה בצורה הרבה יותר בריאה, ולהבין שזה לא מאורע שיש להתרגש ממנו עד כדי טראומה. במילים אחרות, חשוב שההורה יבהיר לילד שלא מדובר באסון גדול ושהוא יכול ללמוד להתמודד עם זה ולהמשיך הלאה.

איך דוגמת מבוגרים במקום עבודה ממחישה את התגובה הנכונה?

למרות שילד בבית הספר לא רוצה להרגיש נידוי חברתי, יש להכיר בכך שגם המבוגרים נתקלים לפעמים במצבים של חוסר חיבור חברתי. במקרים כאלה, רבים מאמינים כי מקום העבודה הוא מקום שבו אנשים באים כדי לעבוד, ולא בהכרח כדי להיות אהובים על ידי כולם. רעיון זה חשוב להעביר גם לילדים: בית הספר הוא מקום ללמוד ולהתפתח, ולא בהכרח מקום שבו כולם חייבים להיות חברים שלך.

כיצד הפגנת חוסן נפשי מצמצמת את תופעת החרם?

ילד שמשדר ביטחון עצמי ולא נבהל מההתנהגויות של הסביבה, הוא פחות סביר להיתקל בחרם. אם ילד לא יגיב לכאורה לעג או לצחוק, הסביבה תמצא פחות עניין לפגוע בו. אנשים נוטים לפנות לעבר ילדים שמפגינים חולשה או רגישות גבוהה יותר, בעוד שילדים שמפגינים ביטחון עצמי נהנים פחות מהתסכול של התוקפים.

מה לא לעשות כשמנסים "להציל" את הילד מהחרם?

הטעות הנפוצה היא להעצים את הרגש השלילי ולהפוך את החרם לאסון. כאשר הילד רואה שההורה מבוהל או כועס, הוא מסיק שגם הוא אמור להרגיש כך, דבר שמחמיר את התחושה שהוא עובר טראומה. במקום זאת, חשוב לשדר לילד שזו לא בעיה בלתי ניתנת להתמודדות, ולהבהיר לו שניתן לעבוד על כישורים חברתיים כדי למצוא חברים חדשים או להתגבר על הצחוק.

איך לחזק את הילד בעולם האמיתי?

בדיוק כמו מבוגרים שלפעמים מרגישים לבד או מנותקים חברתית, ילדים יכולים להרגיש לבד כשעושים להם חרם. עם זאת, בעולם האמיתי, לא פונים לראש העיר כדי שיכפו על אחרים להיות חברים שלך. במקום זאת, לומדים לפתח כישורים חברתיים, להקרין ביטחון ולהתמודד עם סיטואציות חברתיות בצורה בריאה. תהליך זה כולל לימוד לא לפחד ממה שאחרים חושבים ולהתמקד בהפיכת עצמך לחבר טוב יותר.

כיצד לפעול ברמה הפרקטית כדי לפתור את החרם?
  • לא לשדר לחץ לילד. להבהיר לו שזה לא אסון שאין לו חברים כרגע.
  • לבדוק אם יש סיבה התנהגותית או אופי שגורמת לו להיות קורבן לחרם (כגון רגישות גבוהה מדי).
  • ללמד את הילד כישורים חברתיים: איך להצטרף לחבורות, איך לפתח קשרים חיוביים.
  • אם יש צורך, לפנות לגורמים חיצוניים, כמו מורים או הורים של ילדים אחרים, רק בשלב מאוחר יותר, אם הסיטואציה קשה מדי.
מדוע הגישה של "לקחת אחריות" כה חשובה להתמודדות?

הגישה החשובה ביותר במצבים כאלה היא ללמד את הילד לקחת אחריות על המצב ולפעול לשיפור עצמי במקום לחכות שמישהו אחר יתערב. במקום להתמקד במה אחרים עושים או לא עושים, הילד לומד להתמודד עם המציאות ולהגיב בצורה בריאה לחוויות קשות. זהו תהליך שמחזק את הביטחון העצמי של הילד ומפחית את הסיכון שהוא ירגיש פגוע או חלש מהסיטואציה החברתית.

בסופו של דבר, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם חרם היא שילוב של שני דברים עיקריים:
  • לא לשדר לילד פחד או תחושת אסון, אלא לעזור לו להבין שהוא יכול להתמודד עם מצבים חברתיים קשים.
  • לבנות את היכולות החברתיות והביטחון העצמי של הילד, כדי שיוכל הן להפחית את הסיכוי לחרם והן להתמודד עם מצבים לא נעימים שכנראה יפגוש בעתיד.
מדוע לא כדאי לשדר לחץ לילד כאשר עושים עליו חרם?

כאשר הורים מגלים שעושים חרם על הילד שלהם, עלולה להתעורר תחושת בהלה או כעס. התחושה הזו מובילה אותם לשדר לילד שהחרם הוא אסון גדול. בפועל, הפחד והלחץ שעוברים מההורה אל הילד יוצרים אצלו טראומה גדולה יותר מהחרם עצמו. הילד לומד להאמין ש"עשו עלי חרם" זה סוף העולם, במקום להאמין שאפשר לחיות עם זה, להתמודד, ללמוד ולהמשיך הלאה.

איך דוגמת מבוגרים במקום עבודה ממחישה את התגובה הנכונה?

בחיים הבוגרים, אנשים נתקלים לא פעם בתחושות של נידוי חברתי או חוסר חיבור בעבודה. אחד ההסברים הנפוצים להתמודדות הוא: "אתה נמצא שם כדי לעבוד, לא בהכרח כדי שיאהבו אותך." אם משלמים לך משכורת, ואתה מבצע את עבודתך, אז גם אם לא כולם מתחברים אליך - זה לא סוף העולם. ההבנה הזו, שמה שאחרים חושבים עליך לא חייב לפגוע בך, היא כלי חשוב שאפשר להנחיל כבר לילד בבית הספר.

כיצד הפגנת חוסן נפשי מצמצמת את תופעת החרם?

כאשר הילד לומד לא להתרגש מצחוקים או לעג מצד אחרים, יורדת המוטיבציה של הסביבה לפגוע בו. אנשים שמחפשים קורבן חרם לרוב יבחרו במי שמשדר חולשה ורגישות - יתר. ילד שמפגין ביטחון עצמי, שמצליח לא להיפגע בקלות, הופך לפחות מעניין לתוקפים. בנוסף, אנשים בדרך כלל נמשכים לשהות עם מי שטוב לו עם עצמו - מי שלא לחוץ ומבוהל מהסביבה.

מדוע חשוב קודם כל לבדוק מה מקור החרם?

לפני שרצים לתקוף את הסביבה או את הילדים האחרים, כדאי לנסות להבין מה באמת קרה. אולי הילד משדר חולשה, אולי הוא אינו יודע לתקשר עם חבריו, אולי התנהגות מסוימת מושכת אליו לעג - או שאולי אין בו כל אשמה, ויש מניעים אחרים לחרם. בכל מקרה, כדאי לנתח את הסיטואציה לעומק ולראות מה הילד עצמו יכול לשפר, הן בביטחון העצמי שלו והן בכישורים החברתיים שלו, כדי למנוע מצבים דומים בעתיד.

מה לא לעשות כשמנסים "להציל" את הילד מהחרם?

הטעות הנפוצה היא להעצים את הרגש השלילי וליצור דרמה גדולה. כאשר הילד רואה שההורה מבוהל, הוא מפנים את תחושת החירום וחווה את החרם כאיום גדול עוד יותר. במקום זאת, מומלץ לשדר לילד: "בסדר, כרגע לא מדברים איתך. אז מה? אתה בא לבית הספר כדי ללמוד, אפשר למצוא חברים במקומות אחרים או לעבוד על היכולות החברתיות שלך. אם צוחקים עליך, בוא נלמד איך לא להיפגע מזה."

איך לחזק את הילד בעולם האמיתי?

בדיוק כמו שמבוגר עלול להגיע לטיפול ולומר שאין לו חברים והוא בודד, כך ילד עלול להרגיש בחרם שהוא לבד. אבל בעולם האמיתי לא הולכים לראש העיר לבקש שיכפו על אחרים להיות חברים שלך. לומדים לפתח כישורים חברתיים, לומדים להקרין ביטחון, לומדים לקבל סיטואציות חברתיות מורכבות ולפתח כוחות נפש.

כיצד לפעול ברמה הפרקטית כדי לפתור את החרם?

1. קודם כל, לא משדרים בהלה לילד. מסבירים לו שלא מדובר באסון.

2. בודקים אם יש סיבה התנהגותית או אופי מסוים שגרם לו להיות קורבן נוח לחרם. אם הוא משדר רגישות גבוהה או פגיעות, עובדים איתו על פיתוח חוזק נפשי ודרכים לתגובה רגועה.

3. מקנים לילד כישורים חברתיים: איך לדבר, איך להצטרף לחבורה, איך לפתח קשרים חיוביים.

4. רק בשלב מאוחר יותר פונים לגורמים חיצוניים (למשל, מורים או הורים של ילדים אחרים) ומשתדלים לפעול מול הסביבה במקרה שישנן התנהגויות קשות או אלימות.

מדוע הגישה של "לקחת אחריות" כה חשובה להתמודדות?

הגישה הזו מזכירה לנו שהאחריות מתחילה בנו: במקום לחכות שהעולם ישתנה או שירחמו עלינו, לוקחים פיקוד על החיים. הילד לומד לראות ש"גם אם כרגע שמים עלי חרם, אני יכול להיות חזק ולא להיפגע", ו"גם אם רוצים לפגוע בי, זה רק עוד שיעור לחיים." הילד בונה את החוסן הנפשי שלו לאורך זמן, ורואה שהערך העצמי שלו לא תלוי בדעתם של אחרים.

בסופו של דבר, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם חרם היא שילוב של שני דברים עיקריים:

- לא לשדר לילד לחץ, פחד או תחושת אסון, אלא לעזור לו להבין שהוא יכול להתמודד עם מצבים חברתיים קשים.

- לבנות את היכולות החברתיות והביטחון העצמי של הילד, כדי שיוכל הן להפחית את הסיכוי לחרם והן להתמודד עם מצבים לא נעימים שכנראה יפגוש בעתיד.
איך לעזור לילד רגיש? איך לעזור לילד חלש? האשמת הקורבן, ילדה שעברה חרם, ילדים שעברו חרם, איך להתמודד עם חרם בבתי ספר? איך להתמודד עם נידוי חברתי? איך להתמודד עם ילד מנודה חברתית? עושים עלי חרם, מחרימים אותי, החרימו אותי, יש עלי חרם, אני מנודה, נידו אותי, לא מדברים איתי, צוחקים עלי, מקללים אותי, לא אוהבים אותי, רבים איתי, אין לי חברים, אף אחד לא רוצה לדבר איתי, אף אחד לא רוצה להיות חבר שלי, אף אחד לא אוהב אותי, אני בודד, אף אחד לא חבר שלי, איך להשיג חברים? למה צוחקים על חלשים? לקיחת אחריות אצל ילדים, איך לגרום לילד לקחת אחריות? למה להאשים את עצמך? איך לעשות חרם על החרם? חרם בבית ספר, איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם חרם בבית הספר? הדרכת הורים לילדים שעשו עליהם חרם, טראומת חרם בבית ספר, טראומה מהילדות, טראומה מבית הספר, טראומת נידוי חברתי, חרדה חברתית, איך לא ליצור טראומה לילד? איך לגרום לילד לא להיפגע? איך לפתח עור של פיל? איך לא להיפגע מאחרים? איך ליצור ביטחון עצמי לילדים? איך לחזק את הביטחון העצמי של הילד? לילד שלי אין חברים, בעיות בבית ספר, מריבות בבית ספר, איך להתמודד עם חרם בכיתה? חרם חברתי בכיתה, חרם כיתתי, חרם בגן הילדים, חרם של ילדים, חרם אצל ילדים, ילד מוחרם, ילדה מוחרמת, ילד מנודה, ילדה מנודה, פגיעה בחלשים, למה פוגעים בחלשים? איך לגרום לאנשים לרצות להיות חברים שלך? למה עושים עלי חרם? למה עושים חרם על החלשים? להחרים את החרם, אלימות נפשית, אלימות של ילדים, חרם חברתי באינטרנט, ילד בלי חברים, ילדה בלי חברות, אלימות באינטרנט, חרם ברשת האינטרנט, דחייה חברתית, דחוי חברתית, דחויה חברתית, מניעת חרם, חרם מחשל, לא אוהבים אותי במקום העבודה, השכנים לא אוהבים אותי, בבית הספר לא אוהבים אותי, בעבודה לא אוהבים אותי
איך להתגרש בלי שהילדים יפגעו? איך לגרום לילדים לא להיפגע מהגירושין? איך להתגרש בצורה נכונה? ילדים להורים גרושים, איך הגירושים משפיעים על הילדים? איך להתגרש בלי ליצור טראומה אצל הילד? איך לא לחוות גירושין כטראומה?
איך להתגרש בלי שהילדים יפגעו? איך לגרום לילדים לא להיפגע מהגירושין? איך להתגרש בצורה נכונה? ילדים להורים גרושים, איך הגירושים משפיעים על הילדים? איך להתגרש בלי ליצור טראומה אצל הילד? איך לא לחוות גירושין כטראומה?
...כי בסיפור שבן אדם מספר על עצמו הוא מספר לעצמו יש אבא אמא וילד נגיד ואז זה מתפרק לו ואז רע לו ואז הילד אומר אוקי לך זה התפרק גם לי רע זה נכון שלך אין אישה וילד איתך כי לפעמים אתה תהיה לבד בלי אשתך ובלי הילד אבל הילד אומר בדיוק מאותה סיבה גם לי יהיה רע כי אני לפעמים אהיה עם אמא בלי אבא או עם אבא בלי אמא אז גם לי יהיה מאוד רע, אבל אם ההורה לכשעצמו אין לו בראש את המודל בהכרח שחייב להיות האבא האמא הילד אין לו את המשולש הזה בראש וזה באמת מה שהוא חושב אז...
איך להעביר ביקורת? איך להסביר למישהו שהוא טועה? איך להסביר לילד שהוא טועה? הדרכת הורים, איך לטפל במחלות נפשיות? איך לגרום למישהו להקשיב לביקורת שלך? איך לעזור למישהו לראות שהוא טועה? איך לדבר עם אנשים?
איך להעביר ביקורת? איך להסביר למישהו שהוא טועה? איך להסביר לילד שהוא טועה? הדרכת הורים, איך לטפל במחלות נפשיות? איך לגרום למישהו להקשיב לביקורת שלך? איך לעזור למישהו לראות שהוא טועה? איך לדבר עם אנשים?
...מוכן להקשיב? כאשר אדם אינו מוכן להקשיב לביקורת, הדרך היעילה ביותר היא להיכנס למחשבה שלו ולא להילחם בו. אם מישהו מסרב לדבר על נושא מסוים, והתגובה שלו היא: אל תדבר איתי, אל תדבר איתי, אז הדרך לפתוח אותו להקשיב היא לא לדבר איתו על אותו נושא ישירות, אלא לדבר איתו על דברים אחרים לגמרי. לדוגמה, אם ילד מתנהג בצורה לא נכונה, כמו להתחצף או להכות חברים, וההורה רוצה להעיר לו על כך, אך הילד מסרב להקשיב, אין טעם להתעקש ולהגיד תקשיב, אסור לעשות כך. במקום זאת,...
הדרכת הורים לילדים עם בעיות התנהגות קשות, איך לגרום לילד להפסיק לקלל? איך לגרום לילד לא להרביץ? איך לחנך ילד חוצפן? איך לגרום לילד לעשות שיעורי בית? איך להתמודד עם ילד חצוף? מה לעשות עם ילד מופרע? איך לחנך ילד אלים?
הדרכת הורים לילדים עם בעיות התנהגות קשות, איך לגרום לילד להפסיק לקלל? איך לגרום לילד לא להרביץ? איך לחנך ילד חוצפן? איך לגרום לילד לעשות שיעורי בית? איך להתמודד עם ילד חצוף? מה לעשות עם ילד מופרע? איך לחנך ילד אלים?
...מה לעשות עם ילד שמתנהג לא יפה בבית ספר? איך להתמודד עם ילד חוצפן? מה לעשות אם ילד מדבר לא יפה? איך מטפלים בילד אלים? איך לגדל ילד אלים? איך להתמודד עם ילד מכה? איך לטפל בילד עצבני? איך לעזור לילד אלים? איך מטפלים בילד מרביץ? מה לעשות אם הילד שלי מרביץ? למה הילד מרביץ ללא סיבה? איך לחנך ילד לחשוב? למה לא לפנק ילדים יותר מידי? חינוך או שתלטנות, איך להתמודד עם מרדנות אצל ילדים? איך להתמודד עם ילד מרדן? לגלות אמפתיה בחינוך הילדים, שתלטנות בחינוך הילדים...
להעניק אהבה בצורה נכונה, הדרכת הורים, איך לאהוב ילד בצורה נכונה? כמה לפנק ילד? לחנך את ההורים, איך לא לאהוב ילד? איך לא לפנק ילד יותר מידי? מהי הענקת יתר? מהי אהבה לא נכונה? איך אתה אוהב את עצמך? איך אתה אוהב את הילד שלך?
להעניק אהבה בצורה נכונה, הדרכת הורים, איך לאהוב ילד בצורה נכונה? כמה לפנק ילד? לחנך את ההורים, איך לא לאהוב ילד? איך לא לפנק ילד יותר מידי? מהי הענקת יתר? מהי אהבה לא נכונה? איך אתה אוהב את עצמך? איך אתה אוהב את הילד שלך?
...וללא הדרכה נכונה. התוצאה תהיה ילד מפונק מדי, חסר גבולות וחסר יכולת להתמודד נכון עם העולם החיצוני בעתיד. איך לאהוב את עצמך בצורה נכונה? אליעד כהן מדגיש שאם ההורה רוצה באמת לאהוב את הילד שלו בדרך נכונה ובריאה, עליו תחילה לבדוק כיצד הוא אוהב את עצמו. ההורה צריך לזהות מתי הוא מעניק לעצמו אהבה לא בריאה, מתי הוא מרחם על עצמו שלא לצורך, מתי הוא מוותר לעצמו על דברים חשובים ומזיקים לו. על ההורה להפסיק להעניק לעצמו פינוק מוגזם שאינו טוב לו באמת, אלא להתחיל...
הדרכת מטפלים, איך להרגיע מישהו עצבני? איך לעודד מישהו? איך לעזור למישהו בדיכאון? איך לעזור למישהו בהתקף חרדה? איך לעזור למישהו עצבני? לעזור למישהו שסובל מחרדה, אימון אישי למטפלים, הדרכת הורים
הדרכת מטפלים, איך להרגיע מישהו עצבני? איך לעודד מישהו? איך לעזור למישהו בדיכאון? איך לעזור למישהו בהתקף חרדה? איך לעזור למישהו עצבני? לעזור למישהו שסובל מחרדה, אימון אישי למטפלים, הדרכת הורים
...נקודת המבט שלו. איך עושים סנכרון מידע כדי להרגיע מישהו? שלב מתקדם יותר בעזרה למישהו סובל הוא לעשות סנכרון מידע. אתה קודם כל נכנס לעולמו ומבין את הכאב שלו במלואו, ואחר כך אתה מדמיין את עצמך כאדם אחר, שאותה הבעיה לא מטרידה אותו או נראית לו חסרת חשיבות. בצורה כזו אתה יוצר גשר מנטלי - מעביר בהדרגה את ההבנה והתחושות שיש לך כאדם רגוע, אל האדם הסובל, וגורם לו לראות את הבעיה מנקודת מבט אחרת. האם אפשר לעזור למישהו בלי להבין אותו באופן מלא? אליעד מביא דוגמה...
יחסי הורים וילדים, לקבל ולתת, לדאוג לאחרים, דאגה לאחרים, דאגה לילדים, לדאוג לילדים, רצון לתת, רצון לקבל, ארגון זקא, אלטרואיזם, זולתנות, אינטרסנטיות, פילנתרופיה, אגואיסטיות, אנוכיות, אגואיזם
יחסי הורים וילדים, לקבל ולתת, לדאוג לאחרים, דאגה לאחרים, דאגה לילדים, לדאוג לילדים, רצון לתת, רצון לקבל, ארגון זקא, אלטרואיזם, זולתנות, אינטרסנטיות, פילנתרופיה, אגואיסטיות, אנוכיות, אגואיזם
...זהו מאבק פנימי בין רצון אמיתי לעזור לבין הרצון לקבל תמורה כלשהי. הוא מציין את הדוגמה של עזרה בסיטואציות בהן יש תחושת חובת נתינה, כמו בעזרה לנזקקים או אנשים אחרים שמרגישים לא בסדר ולכן מסייעים, אך מנגד מציינת תחושות של חרטה או ציפייה למענה שיכול להיתפס כאגואיסטי. מהו חסד של אמת? בהמשך ההרצאה, אליעד מציין את מושג חסד של אמת, בו מדובר בהקרבה אמיתית, כזו שלא מצפה לתמורה. הוא מציין את המקרים בהם אנשים מקבלים את תחושת הסיפוק האמיתית על ידי עזרה לאחרים...
הדרכת מורים, הדרכה למורה חדש, איך לגרום לתלמידים להקשיב לך? חוסר קשב, תלמידים לא מקשיבים, קשב וריכוז אצל ילדים, בעיות ריכוז של ילדים, ילדים מרעישים בכיתה
הדרכת מורים, הדרכה למורה חדש, איך לגרום לתלמידים להקשיב לך? חוסר קשב, תלמידים לא מקשיבים, קשב וריכוז אצל ילדים, בעיות ריכוז של ילדים, ילדים מרעישים בכיתה
...איתה היא איך לגרום לילדים להקשיב בכיתה בלי להשתמש באיומים, בצעקות או בסנקציות. לטענתו, ילדים לא מקשיבים לא בגלל בעיה פיזית כמו חרשות, אלא מפני שהם מרוכזים בדברים שמעניינים אותם יותר. המוח של כל ילד, כמו כל אדם, שואל באופן תת - מודע מה יביא לי הכי הרבה תועלת או הנאה ברגע זה? וכך הוא מחליט במה להתמקד. אם השיעור לא נתפס כמועיל או מעניין, הילדים יבחרו להתמקד בדברים אחרים. איך לגרום לילדים להקשיב בלי ענישה? כדי לגרום לילדים להקשיב מבלי להשתמש בענישה או...
אתה לא חייב - אתה יכול. אתה לא צריך - יש לך אפשרות. איך לשכנע מישהו לעשות משהו שהוא חושב שעושה לו רע? איך לשכנע מישהו לא להתאבד? איך לשכנע ילד לעשות שיעורי בית? איך לטפל בהתנגדות? איך לגרום למישהו להקשיב לך? איך לשכנע מישהו לא לפחד לדבר איתך, על משהו שעושה לו רע? איך לשכנע מישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה לעשות? איך לגרום למישהו לא לפחד ממשהו שהוא מפחד ממנו?
...לדוגמה, בן אדם שרוצה להתאבד. למה הוא רוצה להתאבד? כי רע לו כאן וכי הוא חושב שאם הוא יתאבד, יהיה לו פחות רע. עכשיו, אפשרי לומר לו משהו בסגנון של: אסור לך להתאבד זה יהיה רע אם תתאבד אם תתאבד זה יהיה מאוד גרוע מסיבות שונות. וכל הניסוחים האלו הם ניסוחים גרועים. כי לא רק שרע לו מהחיים עד כדי כך שהוא רוצה להתאבד, אלא שעכשיו רע לו, גם מכך שהוא מרגיש רע מזה שהוא רוצה להתאבד. כי האיסור להתאבד, הוא עצמו עושה רע לבן אדם, כי הוא מגביל את הבן אדם. ולפעמים כמובן...
איך להגיד לילד לא? הדרכת הורים לילדים עקשנים ולילדים מרדניים, איך אומרים לילד לא? איך אומרים לא לילד? איך לחנך ילד עקשן? איך לסרב לילד? איך לגרום לילד להקשיב לך? מה עושים אם הילד לא מקשיב? איך לחנך ילד מרדן?
איך להגיד לילד לא? הדרכת הורים לילדים עקשנים ולילדים מרדניים, איך אומרים לילד לא? איך אומרים לא לילד? איך לחנך ילד עקשן? איך לסרב לילד? איך לגרום לילד להקשיב לך? מה עושים אם הילד לא מקשיב? איך לחנך ילד מרדן?
...דבר רע, אלא משהו טבעי ובריא. כאשר הילד רואה שההורה מסוגל להגביל את עצמו בלי סבל, הילד יחקה אותו, ילמד ממנו, ויפתח מיומנויות דומות. אליעד מדגים זאת באופן ברור: אם ההורה לא מסוגל לשאת מצב שבו הוא אינו מקבל מה שהוא רוצה, והילד רואה את זה, הילד ילמד שהוא חייב תמיד לקבל את רצונו, וכל לא יהפוך לדרמה ולטרגדיה עבורו. לכן החינוך האמיתי מתחיל קודם כל בכך שההורה מחנך את עצמו, בונה את עצמו, ורק אז הוא יוכל לחנך את הילד באופן נכון ובריא. האם צריך תמיד לנמק לילד...
הפרעות קשב וריכוז, ADHD, קושי להתרכז, בעיות ריכוז, איך להתרכז? הפרעות התנהגות אצל ילדים, אלימות אצל ילדים, ילדים אלימים, איך לחנך ילדים? חינוך ילדים, בעיות התנהגות של ילדים
הפרעות קשב וריכוז, ADHD, קושי להתרכז, בעיות ריכוז, איך להתרכז? הפרעות התנהגות אצל ילדים, אלימות אצל ילדים, ילדים אלימים, איך לחנך ילדים? חינוך ילדים, בעיות התנהגות של ילדים
...במקום לחשוב על לימודים כעל משימה שדורשת ריכוז, ניתן לשנות את הגישה ולחשוב עליהם כעל דבר שעושים מתוך רצון פנימי ולא מתוך חובת ביצוע. הוא מציין כי לעיתים, אנשים שואלים את עצמם אם הם לא מצליחים להתרכז דווקא במצבים שהן לא באמת מעוניינים בהם. האם באמת יש בעיה בריכוז? אליעד מציין שמצבים כמו קשיים בהתרכזות לא בהכרח מעידים על בעיה או מחלה. הוא טוען שבמקרים רבים, קשה לאנשים להתרכז במטלות מסוימות בגלל שהם פשוט לא מוצאים בהם עניין, ולא בגלל שיש להם בעיה פיזיולוגית...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חרם חברתי בבית הספר, חרם חברתי על הילד שלך, איך להתמודד עם ילד שעשו עליו חרם? התמודדות עם חרם חברתי, איך לעזור לילד שעושים עליו חרם? איך לעזור לילד מנודה חברתית? איך לטפל בילד מוחרם חברתית? איך לעזור לילד שאין לו חברים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
חינוך ילדים וחיים טובים - הספר על: הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים, חרדות של ילדים, איך לחנך ילדים, בעיות בחינוך ילדים בעיתיים, אתגרים בחינוך ילדים, איך לגדל ילדים מאושרים, חינוך ילדים, גידול ילדים, איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

הצלחה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לחנך ילדים, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: חרדות של ילדים, מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Education-of-Children.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ להורים וילדים, ייעוץ חינוכי, יועץ משפחתי ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Education-of-Children.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0625 שניות - עכשיו 12_07_2025 השעה 11:44:32 - wesi25